Actueel

Het laatste Flinc nieuws

Blijf up-to-date en abonneer je op onze nieuwsbrief

MASTERCLASS – “Contracteren in de praktijk”

Op dinsdag 11 juni a.s. organiseert Flinc in samenwerking met Yspeert Advocaten een masterclass waarbij de juridische aspecten omtrent contracteren centraal staan.

Geschreven door Flinc op 13 mei 2019.

Resultaten Flinc 2018

Onderstaand geven we graag inzicht in de resultaten van Flinc.

Geschreven door Ellen Ploeger op 28 januari 2019.

Bedrijfswaardering

Er zijn verschillende redenen om je onderneming te laten waarderen. Het is vanzelfsprekend dat een bedrijfswaardering noodzakelijk is wanneer verkoop aan de orde is. Het is niet vanzelfsprekend om de onderneming te laten waarderen wanneer verkoop niet aan de orde is. Maar toch kan een bedrijfswaardering je, naast het geven een indicatie van de waarde van jouw onderneming, helpen inzichtelijk te krijgen wat de belangrijkste value-drivers voor je onderneming zijn. Daarnaast is het een hulpmiddel waarmee je kunt sturen op de waarde van je onderneming.

Geschreven door Flinc op 11 december 2018.

Hug: je hoofd leegmaken in je eigen sauna

Een droom. Daar liep Camilo Behage, wellnessondernemer en lichtadviseur in Drachten, al jaren mee rond. Hij zocht producenten om z’n wens te verwezenlijken. Zonder succes. Toen besloot hij zijn droom, het ontwikkelen van ‘infraroodsauna HUG’, zelf waar te maken.

Geschreven door Flinc op 11 december 2018.

Masterclass bedrijfswaardering op 28 november

Weten wat je waard bent is essentieel om financiering op te halen. Waardevolle Masterclass met inzichten voor start-ups en groeibedrijven, aangeboden door Marc Schriemer en Frits Wijbenga.

Geschreven door Wouter de Vries op 23 oktober 2018.

Hiep hiep…hoera!! Flinc bestaat 10 jaar!

Terugblikken op tien jaar Flinc levert interessante inzichten op. Hun missie bleef gelijk. De manier waarop ze bijdragen veranderde wel.

Geschreven door Flinc op 09 oktober 2018.

Zoek jij een stage? Grijp je kans!

Stage? HBO commerciële economie, communicatie of small business & retail management. Groningen, vanaf februari 2019.

Geschreven door Wouter de Vries op 01 oktober 2018.

Workshop WBSO & Innovatiebox

Geslaagde workshop WBSO & Innovatiebox. Met de WBSO kunnen bedrijven de financiële (personeels)lasten van research en development (R&D)-projecten verlagen.

Geschreven door Wouter de Vries op 25 september 2018.

SharkMark

SharkMark: Vlog!

Geschreven door Wouter de Vries op 04 september 2018.

WBSO & innovatiebox: Workshop op 20 september

Op donderdag 20 september organiseert Flinc in samenwerking met Vectrix de workshop WBSO & innovatiebox voor IT / Tech-bedrijven. Vectrix werkt voor enkele honderden innovatieve startups, scaleups en grownups in Nederland op basis van een unieke geïntegreerde aanpak in een one stop shop, voor de financiering en groei van je bedrijf.

Geschreven door Wouter de Vries op 06 augustus 2018.

Even voorstellen

Versterking voor Team Flinc: Ytsen van der Meer

Geschreven door Xander Gessel op 12 april 2018.

Workshop Business Model Canvas

Flinc organiseert in samenwerking met Erik Matien (EnableMi) de workshop Business Model Canvas voor een succesvolle businessmodel

Geschreven door Xander Gessel op 26 maart 2018.

Workshop From great idea to great business in 5 steps

Ben jij bezig met het ontwikkelen van sterk vernieuwende en innovatieve producten en/of diensten? En geïnteresseerd hoe een gerenommeerde en internationale partij als Pezy Group dat aanpakt met hun innovaties? Kom dan op dinsdag 27 september naar de workshop From great idea to great business in 5 steps!

Geschreven door Carlo de Boer op 23 januari 2018.

Heb jij grip op jouw financiële planning?

Flinc organiseerde samen met Remco van den Akker een workshop over Financiële Planning. Lees meer over dit onderwerp in dit blog.

Geschreven door Carlo de Boer op 13 november 2017.

Workshop Financiële Planning: woensdag 8 november 2017

Ben jij bezig met het ontwikkelen van sterk vernieuwende en innovatieve producten en/of diensten? Is de basis gelegd van jouw ondernemingsplan maar heb je moeite met het concretiseren van je financiële plan? Kom dan naar onze workshop!

Geschreven door Carlo de Boer op 05 oktober 2017.

Vertrek bij Flinc

Per 1 september vertrek ik bij Flinc en begin ik met mijn nieuwe uitdaging bij Ynbusiness.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 25 augustus 2017.

Artikel over Flinc in de Nommer

Lees meer over de resultaten van Flinc in 2016 in het artikel in de Nommer.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 06 maart 2017.

Maandag 21 november workshop Financiële Planning

Ben jij bezig met het ontwikkelen van sterk vernieuwende en innovatieve producten en/of diensten? Is de basis gelegd van jouw ondernemingsplan maar heb je moeite met het concretiseren van je financiële plan? Kom dan naar onze workshop!

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 03 november 2016.

Doe mee met de Online InnovatieBootcamp van de KvK

U ziet regelmatig nieuwe kansen voor uw bedrijf. Daar wilt u wat mee. En vaak lukt dat ook, maar het gaat niet altijd makkelijk en in één keer goed. Hoe kunt u slim innoveren en hoe doen anderen dit? Daarom organiseert de Kvk de Online InnovatieBootcamp.

Geschreven door Bob Tiel op 26 oktober 2016.

Business voice Heerenveen

Schrijf je in voor het business voice in Heerenveen op dinsdag 29 november 2016 in het Posthuis Theater te Heerenveen

Geschreven door Bob Tiel op 14 oktober 2016.

VOL! Workshop From great idea to great business in 5 steps

Ben jij bezig met het ontwikkelen van sterk vernieuwende en innovatieve producten en/of diensten? En geïnteresseerd hoe een gerenommeerde en internationale partij als Pezy Group dat aanpakt met hun innovaties? Kom dan op dinsdag 27 september naar de workshop From great idea to great business in 5 steps!

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 12 september 2016.

SustainableBuildings wil einde maken aan energieverspillende gebouwen

Een innovatief systeem dat het energieverbruik van gebouwen met wel 15 tot 35 procent weet te verlagen. Dat is SustainableBuildings, een veelbelovende Groningse startup die op zoek is naar zowel crowdfunders als (informele) investeerders.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 23 augustus 2016.

Nieuwe uitdaging Liesbeth Omvlee en komst Ellen Ploeger

Zoals jullie weten, heeft Liesbeth zich de afgelopen anderhalf jaar vanuit Flinc (NV NOM) ingezet voor de innovatieve startups in Noord Nederland. Zij heeft hen begeleid in het verder uitwerken van hun businessplannen, voorzien van informatie over verschillende financieringsvormen en in contact gebracht met investeerders. Daarmee heeft zij met trots een bijdrage kunnen leveren aan het startup-klimaat in Noord Nederland.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 03 juni 2016.

Masterclass: Meer uit jezelf en je onderneming halen

“Ik heb zoveel geleerd van mijn fouten, dat ik overweeg er nog een paar te maken". Al vroeg begon trainer Martin Vos van Fox Support met deze prikkelende quote en had meteen de aandacht te pakken. Martin nam de ondernemers van De Noorderlingen en Flinc op een energieke en inspirerende wijze mee op het gebied van o.a. het DISC model.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 02 juni 2016.

Flinc aanwezig tijdens de innovaties sessies op de Bedrijven Contact Dagen Drenthe!

De Bedrijven Contact Dagen Drenthe geven jou de ideale mogelijkheid om, nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen, ideeën op te doen, tips en tricks te krijgen van ervaringen deskundigen en natuurlijk ook om zaken te doen. BCCD rijkt jou de stok aan om in contact te komen met de doelgroep, om je kennis uit te bereiden en te delen. Dit heeft nieuwe inzichten, nieuwe invalshoeken en dus nieuwe kansen voor jouw bedrijf tot gevolg.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 30 maart 2016.

Flinc aanwezig bij de Week van de Financiering op 17 februari in Assen

Onder starters en MKB’ers is het vaak weinig bekend omtrent financieringsmogelijkheden. Een innovatieve ondernemer met een idee stapt in de eerste instantie vaak naar de bank voor financiering, wanneer dit niet lukt wordt vaak de schuld gegeven aan de crisis. Want ja, “banken financieren tegenwoordig toch niet”. Deze ondernemers hebben het gevoel dat er gebrek is aan financiering, echter is het omgekeerde het geval.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 16 februari 2016.

Flinc heeft een nieuwe stagiaire!

Sinds maandag 8 februari mag ik mijzelf de nieuwe stagiaire van Flinc noemen! Na lang in spanning afgewacht te hebben, was het afgelopen maandag dan eindelijk zo ver. Ik mocht, vol smart, beginnen met de stage bij Flinc.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 12 februari 2016.

Workshop subsidies en regelingen in Noord NL

Workshop subsidies
Workshop subsidies

Subsidie is nooit een doel maar een middel bijvoorbeeld naast financiering om te kunnen innoveren. Donderdag 28 januari heeft Flinc in samenwerking met PNO consultants een interessante workshop verzorgd voor Flincerds en deelnemers van het i3event.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 29 januari 2016.

WiQhit

Zoektocht naar investering voor uitbreiding bedrijf.

Liesbeth Omvlee Flinc

Geschreven door Liesbeth Omvlee op 27 januari 2016.

Belieff

RIck van Geloven
RIck van Geloven

Belieff op zoek naar een investeerder, hoe gaat dit in zijn werk?

Liesbeth Omvlee Flinc

Geschreven door Liesbeth Omvlee op 27 januari 2016.

Catch Up

Ondernemer Harrit Kingma had stapels artikelen en kranten met recensies liggen naast zijn bank. Hij merkt dat het lastig is om ‘geschreven’ content te bewaren en op het juiste moment te ontvangen. Hierdoor is hij op het idee gekomen om de applicatie Catch Up te ontwikkelen. Dit betreft een baanbrekende applicatie om informatie te zoeken, vinden en weer te geven.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 26 januari 2016.

Blogs

Financiering of een investeerder binnenhalen: maar hoe zit dat juridisch?

Op donderdag 4 april jl. organiseerde Trip Advocaten & Notarissen in samenwerking met Flinc een masterclass over termsheets. Circa 30 ondernemers zijn bijgepraat over de (juridische) gevolgen, aandachtspunten en valkuilen bij het onderhandelingsproces met een potentiële investeerder, om uiteindelijk te komen tot een aantal kernafspraken die juridisch worden vastgelegd in de termsheet.

Geschreven door Flinc op 30 april 2019.

Bedrijfswaardering

Er zijn verschillende redenen om je onderneming te laten waarderen. Het is vanzelfsprekend dat een bedrijfswaardering noodzakelijk is wanneer verkoop aan de orde is. Het is niet vanzelfsprekend om de onderneming te laten waarderen wanneer verkoop niet aan de orde is. Maar toch kan een bedrijfswaardering je, naast het geven een indicatie van de waarde van jouw onderneming, helpen inzichtelijk te krijgen wat de belangrijkste value-drivers voor je onderneming zijn. Daarnaast is het een hulpmiddel waarmee je kunt sturen op de waarde van je onderneming.

Geschreven door Flinc op 11 december 2018.

Workshop WBSO & Innovatiebox

Geslaagde workshop WBSO & Innovatiebox. Met de WBSO kunnen bedrijven de financiële (personeels)lasten van research en development (R&D)-projecten verlagen.

Geschreven door Wouter de Vries op 25 september 2018.

Workshop AVG, intellectueel eigendom en het belang van contracten

Woensdag 20 juni organiseerde Flinc in samenwerking met Rein Advocaten & Adviseurs een workshop over het thema AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), intellectueel eigendom en het belang van contracten.

Geschreven door Xander Gessel op 27 juni 2018.

Groei door financiering

Voor veel ondernemers is de bank de meest logische plaats om aan te kloppen om te vragen wat er mogelijk is qua financiering. In deze blog vijf alternatieve vormen van financiering.

Geschreven door Ytsen van der Meer op 06 juni 2018.

Workshop – Business Model Canvas

Op 18 april jl. organiseerde Flinc in samenwerking met EnableMi (Erik Matien) een workshop over het Business Model Canvas!

Geschreven door Xander Gessel op 24 april 2018.

Even voorstellen

Versterking voor Team Flinc: Ytsen van der Meer

Geschreven door Xander Gessel op 12 april 2018.

Blog – Even voorstellen

Versterking voor team Flinc: stagiair Xander Gessel

Geschreven door Xander Gessel op 21 februari 2018.

Heb jij grip op jouw financiële planning?

Flinc organiseerde samen met Remco van den Akker een workshop over Financiële Planning. Lees meer over dit onderwerp in dit blog.

Geschreven door Carlo de Boer op 13 november 2017.

Workshop Financiële Planning: woensdag 8 november 2017

Ben jij bezig met het ontwikkelen van sterk vernieuwende en innovatieve producten en/of diensten? Is de basis gelegd van jouw ondernemingsplan maar heb je moeite met het concretiseren van je financiële plan? Kom dan naar onze workshop!

Geschreven door Carlo de Boer op 05 oktober 2017.

Even voorstellen

Team Flinc heeft versterking: stagiair Carlo de Boer!

Geschreven door Carlo de Boer op 13 september 2017.

Innofest

Test innovatieve producten, ideeën & vragen in een livinglab tijdens één van de 8 festivals van Innofest in het noorden van Nederland.

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 10 april 2017.

Bedankt, en tot ziens!

Helaas, het zit er op. Ik heb een enorm leuke tijd gehad bij Flinc en enorm veel geleerd. Nu is het tijd om mijn studie af te ronden en plaats te maken voor een nieuwe stagiaire, Elke Veenman. Flinc, bedankt voor alles en Elke, veel succes!

Geschreven door Bob Tiel op 10 februari 2017.

Take-off regeling

Jij bent student met een goed innovatief idee dat een probleem in de maatschappij kan oplossen maar je hebt geen geld om dit innovatieve idee op de markt te brengen? Dan moet je dringend contact opnemen met het regieorgaan SIA want zij hebben de take-off regeling in het leven geroepen. De take-off regeling is er voor studenten die een goed innovatief idee hebben.

Geschreven door Bob Tiel op 17 oktober 2016.

Drie valkuilen bij een investeringsaanvraag

Het afgelopen halfjaar heb ik geïnventariseerd wat de valkuilen zijn bij het aanvragen van financiering. In mijn blog op Nomplus vertel ik hier graag over.

Geschreven door Ellen Ploeger op 13 oktober 2016.

Laat ik mij straks financieren door een business angel of een informele investeerder?

Informele investeerders, business angels, venture capitalists en participatiemaatschappijen. Er zijn verschillende vormen van kapitaal om risico te financieren. Maar wanneer kies je als ondernemer nou voor een informele investeerder of een business angel en hoe zorg je ervoor dat er een succesvolle match ontstaat? En wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee vormen?

Geschreven door Ellen Ploeger op 23 augustus 2016.

Financier je innovatie met Vroegefasefinanciering

Je bent ondernemer en op zoek naar geld voor je innovatie. Er is genoeg geld beschikbaar in de markt, maar klop maar eens met de juiste vraag op het juiste moment op het juiste adres aan. Als snel wordt je als ondernemer overspoelt met subsidies, informals, participatiefondsen en bijvoorbeeld crowdfunding. Allen met hun voor- en nadelen, criteria en voorwaarden. Wel eens nagedacht over Vroegefasefinanciering?

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 04 mei 2016.

Wanneer ben jij klaar voor financiering?

Velen van ons dromen vaak over het starten van een eigen bedrijf. Slechts enkelen van ons zetten hun ideeën om in daden en starten hun eigen bedrijf. “Slechts enkelen” kunnen zich dit permitteren, want voor het starten van een eigen bedrijf is geld nodig. In de meeste gevallen gaat het om veel geld. Maar, de hamvraag is; hoe kom je hier in vredesnaam aan en hoe weet je of je er klaar voor bent

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 06 april 2016.

De valley of death; hoe financier ik mijn innovatie in Noord NL?

De valley of death, als ik deze term hoor moet ik meteen denken aan dagen lang strompelen in de woestijn zonder water, zonder voedsel en niets anders dan rotsen en zand en brandende zon. De gieren cirkelen om me heen, de dood of de gladiolen!

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 06 januari 2016.

Vlogs

Hug: je hoofd leegmaken in je eigen sauna

Een droom. Daar liep Camilo Behage, wellnessondernemer en lichtadviseur in Drachten, al jaren mee rond. Hij zocht producenten om z’n wens te verwezenlijken. Zonder succes. Toen besloot hij zijn droom, het ontwikkelen van ‘infraroodsauna HUG’, zelf waar te maken.

Geschreven door Flinc op 11 december 2018.

SharkMark

SharkMark: Vlog!

Geschreven door Wouter de Vries op 04 september 2018.

Succesverhalen

Lees hoe andere ondernemers en investeerders zijn geholpen.

Stressjam: “Investeerders in Noord-Nederland mogen meer lef tonen” (succesverhalen deel 10 van 10)

amzone: een innovatielab in Leeuwarden, gespecialiseerd in de combinatie van techniek, psychologie en innovatie. Vanuit dit lab werd de virtual reality game Stressjam gelanceerd. Wie deze game speelt, waant zich op een exotisch eiland waar verschillende opdrachten moeten worden uitgevoerd. Doel? Meer inzicht in en regie over het reguleren van stress en een vernieuwde mindset ten aanzien van stress.

Geschreven door Flinc op 20 december 2018.

De missie van Digibon: geen enkel papieren bonnetje meer (succesverhalen: deel 9 van 10)

Het idee voor de app Klippa begon uit eigen ergernis: als ondernemer moet je zuinig zijn op bonnetjes, anders kost het je geld. Maar echt makkelijk is dat niet. Een overvolle portemonnee, ze vervagen of scheuren en bovendien kost het invoeren in de administratie veel kostbare tijd. Klippa maakte daar een eind aan: bonnetjes konden nu worden ingescand en zo makkelijker worden verwerkt.

Geschreven door Flinc op 04 december 2018.

De HUG wordt de nieuwe standaard in de wereld van infrarood als het aan broer en zus Behage ligt (succesverhalen: deel 6 van 10)

Eind deze maand is het zover: de eerste vijfentwintig HUG’s rollen van de band en worden afgeleverd bij hun kopers. De HUG is een innovatieve infraroodstoel voor thuis of in hotels en vakantiehuizen. Het was en is nog steeds een avontuur voor Arlen Behage, mede-eigenaar van HUG. Toch is ze vastbesloten dat ze binnen vijf jaar niet alleen Nederland, maar ook Europa hebben veroverd.

Geschreven door Flinc op 15 november 2018.

Anome Projects BV bleef strijden tot het eind, maar redde het niet (succesverhalen: deel 4 van 10)

Een veelbelovende innovatie kon op steun rekenen van partijen als Rijkswaterstaat, Boskalis, Havenbedrijf Rotterdam, Heijmans en TU Delft. Vijf jaar geleden stapte ook de NOM in na veelbelovende tests met de zogenaamde Ground Consolidators of GC’s: gepatenteerde haken die op een natuurlijke manier bodemerosie kunnen tegengaan. Maar vandaag zit mede-eigenaar Lieuwe Boskma middenin de ontmanteling van Anome Projects BV.

Geschreven door Flinc op 31 oktober 2018.

enerGQ: al jaren pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie (succesverhalen: deel 3 van 10)

Al ruim voordat CO2-reductie een heet hangijzer werd, had enerGQ, samen met partners, een slimme manier ontwikkeld om energieverbruik te meten en te interpreteren. Hun software verbindt verschillende datasets waardoor het verbruik niet alleen inzichtelijk wordt, maar ook wordt gerelateerd aan in- en externe factoren door middel van kunstmatige intelligentie.

Geschreven door Flinc op 23 oktober 2018.

Rick van Geloven deelt zijn ervaring over de samenwerking met Flinc.

Mijn naam is Rick van Geloven, woonachtig in Groningen en tijdens mijn studie Small Business and Retail Management heb ik mijn eigen onderneming opgericht. Al vanaf jongs af aan ben ik bezig met het verdienen van mijn eigen centjes, door inkoop en verkoop van goederen te realiseren. Ik wilde altijd al mijn eigen product ontwikkelen, maar wat?

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 04 maart 2016.