Actueel

bedankt, en tot ziens!

Geschreven door Bob Tiel op 10 februari 2017.

Helaas, mijn leerzame avontuur bij Flinc is afgelopen. Tijd om mijn soort van geclaimde flexwerkplek terug te geven aan diegene van wie ik hem destijds heb afgepakt.

Als student zeer ervaren maar bij Flinc uiteraard weer het onwetende groentje, was ik klaar voor een nieuw avontuur. De week voor de start van mijn stage had ik al een ietwat  nerveus makende mail gekregen van mijn toekomstige collega.  Deze mail luidde:

 

Hoi Bob,

  • Laptop ligt klaar bij Tim in de kast
  • Inlogcodes zijn eerder verstuurd
  • Pasje kan maandag worden gehaald bij het secretariaat

Zelf even een flexwerkplek zoeken.

Tot maandag en groet,

 

Onwetend over wat me te wachten stond had ik mezelf voorgenomen om zelfstandig te zijn en maandag ochtend die zogeheten Tim te zoeken en maar een mooie flexwerkplek te pakken. Misschien was het een soort test om te kijken of ik zelfstandig was? Het maakte me enigszins zenuwachtig, maar ik had erg veel zin om veel te leren en een nieuwe uitdaging aan te gaan.

19 september 8:50 uur in de morgen, vroeg als altijd, stapte ik het kantoor van de NOM binnen en meldde ik me aan de balie met de woorden ‘’ik ben Bob en ik kom stage lopen’’. Daar ontmoette ik mijn eerste collega van het secretariaat die me vertelde dat ik even plaats kon nemen totdat Ellen me kwam halen. Vooraf dacht ik dat ik het allemaal zelf maar moest uitzoeken maar toen ik beneden werd opgehaald door mijn ‘’bedrijfsmentor’’, voelde het meteen als een warm bad. Ik werd meteen voorgesteld aan alle leuke, enthousiaste collega’s van de NOM en kreeg een presentatie over het bedrijf en de werkzaamheden die ik mocht gaan uitvoeren. Meteen de eerste dag kon ik al aansluiten bij een kennismakingsgesprek met een investeerder die maar al te graag aan mij uitlegde hoe dat hele financieringslandschap nou precies werkte.

Mijn taken waren erg divers. Afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het onderhouden van het investeerdersnetwerk, heb ik veel geleerd over het financieringslandschap in Noord-Nederland, enorm veel innovatieve ondernemingen met een kritische blik mogen beoordelen  en vooral mijn bijdrage mogen leveren aan investeerdersportaal FinDit. Daarnaast heb ik ook de behoefte van business angels in kaart gebracht en het financieringsproces voor innovatieve ondernemers uitgewerkt in een stappenplan.

De taken die ik afgelopen half jaar uitvoerde zullen deels worden overgenomen door een nieuwe enthousiaste stagiaire Elke Veenman. Ik weet zeker dat Elke net zo’n leuke tijd gaat hebben bij Flinc als ik heb gehad. De NOM en met name Flinc is een ontzettend leuk, enthousiast bedrijf dat graag stagiaires verwelkomt en meeneemt in de dagelijkse taken. Ik wil al mijn collega’s erg bedanken voor de afgelopen zes maanden.