Actueel

Flink aan de bak bij Flinc!

Geschreven door Xander Gessel op 21 februari 2018.

Afstuderen, de laatste fase van mijn studie Commerciële Economie!

Wie ben ik?

Mijn naam is Xander Gessel. Ik ben 23 jaar, geboren en getogen in Groningen. Inmiddels ben ik vierdejaars Commerciële Economie student aan de Hanzehogeschool in Groningen. Gedurende de opleiding heb ik veel geleerd over marketing en sales.

In het tweede jaar heb ik mijn meeloopstage gedaan bij een startup genaamd: Sellian. Sellian, gevestigd in Groningen, biedt marketing en sales as a service voor het MKB. Tijdens mijn stage heb ik een marketingactiviteit uitgevoerd en onderzocht hoe het MKB haar potentiele klanten begeleid binnen het aankoopproces. Ook heb ik gekeken hoe en of er samengewerkt wordt tussen de marketing- en salesafdeling.

In het laatste jaar van mijn studie staan de minor en het afstuderen centraal. In het eerste half jaar heb ik de Honoursminor “Sales Talent & Innovation Programme” gevolgd wat voornamelijk in het teken stond van een sales gerelateerd onderzoek.

Na mijn studie aan de Hanzehogeschool te Groningen wil ik nog een Universitaire opleiding volgen aan de RUG. De opleiding die ik aan de RUG zal gaan volgen zal Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde zijn.

Naast mijn passie voor sales en marketing ben ik echt een sportliefhebber. Zelf voetbal ik bij GRC Groningen, een club uit de buurt. Ik voetbal in het tweede zondag team; een combinatie van plezier en prestatie. Ook ben ik fanatiek supporter van de mooiste en beste club van Nederland namelijk: Ajax en natuurlijk ook een klein beetje voor onze FC!

Wat ga ik doen?

Flinc richt zich sinds kort, naast innovatieve startups en spin-offs, ook op gevestigd MKB met een groeiambitie én met een duidelijke impact op de Noordelijke economie. Dit geldt specifiek voor ondernemingen gevestigd in de provincie Groningen. Flinc zal op deze wijze een bredere groep ondernemers naar financiering begeleiden.

Ik ga onderzoeken welke marketingstrategie Flinc het best kan inzetten om ook deze groep ondernemers te bereiken en te begeleiden naar financiering. Mijn afstudeerstage loopt tot 13 juni en verwacht dan mijn studie te hebben volbracht.

Daarnaast ga ik verschillende werkzaamheden verrichten zoals het up-to-date houden van de socials en het financieringsportaal FinDit, content maken voor de website, marketingactiviteiten inrichten en uitvoeren, het voeren van gesprekken met innovatieve startups en spin-offs en het bezoeken van evenementen en beurzen.

Kortom, zeer uitdagende, afwisselende en leuke werkzaamheden!

Wat hoop ik te leren?

Graag zou ik meer te weten willen komen over het financieringslandschap van Noord-Nederland en het financieringsproces. Verder lijkt het me interessant om met verschillende ondernemers om de tafel te zitten en meer te leren over ondernemerschap! Daarnaast verwacht ik een uitgebreid onderzoek te kunnen verrichten naar een passende marketingstrategie voor Flinc!

P.S. Ik ben altijd in voor een praatje!

Xander Gessel