Actueel

Catch Up

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 26 januari 2016.

Ondernemer Harrit Kingma had stapels artikelen en kranten met recensies liggen naast zijn bank. Hij merkt dat het lastig is om ‘geschreven’ content te bewaren en op het juiste moment te ontvangen. Hierdoor is hij op het idee gekomen om de applicatie Catch Up te ontwikkelen. Dit betreft een baanbrekende applicatie om informatie te zoeken, vinden en weer te geven.

“Tik een willekeurige zoekterm in op een zoekmachine en je wordt overspoeld met veelal duizenden resultaten. Hoe verwerk en vooral activeer je deze enorme hoeveelheid informatie? En daarbij: Wie bepaalt wat waardevol is voor je en hoe blijf je op de hoogte van alle voor jou actuele zaken ? Hoog tijd om met een goed antwoord te komen”, vindt Harrit Kingma. “Inderdaad, wij ontwikkelen een personalised mobile search applicatie op basis van een unieke combinatie van technologie én user interface design”, zegt de ondernemer uit Heerenveen.

Harrit Kingma komt medio 2014 bij Flinc met de behoefte aan ondersteuning bij het ophalen van kapitaal. Samen met de adviseurs van Flinc is gewerkt aan een actueel, goed onderbouwd businessplan en financiële prognoses. Tevens heeft Flinc ondernemer Harrit Kingma geïntroduceerd bij verschillende financiers en strategische partijen.

Dit heeft geresulteerd dat in Juni 2015 Catch Up financiering ophaalt. Via Flinc is het Innovatiefonds Noord-Nederland en een strategische partij gevonden. Tevens is via het platform Investormatch een private investeerder aangetrokken. Inmiddels is de bouw van de applicatie gestart en zal Q1 2016 de Catch Up ‘live’gaan.