Actueel

De vijf stappen naar een succesvolle business!

Geschreven door Xander Gessel op 22 februari 2018.

Op 14 februari jl. organiseerde Flinc in samenwerking met PezyGroup (Jan Hoekstra, managing director PezyGroup) een workshop over de vraag hoe je een innovatief idee omzet in een succesvolle business.

Pezy Group is opgericht in 1995 en ziet zichzelf als innovatieversneller. Pezy Group ontwerpt prototypes voor bedrijven. Daarnaast doet het eerste testseries om te zien of de kinderziekten eruit zijn en of de verkoop aanslaat.

De Groningse onderneming werkt voor gerenommeerde bedrijven als Phillips, Heineken, Unilever en Samsonite en heeft zo’n honderd man in dienst. Zo’n veertig man werken op de Groningse hoofdvestiging. Pezy Group bezit nog een aantal vestigingen in Eindhoven en Houten. Daarnaast heeft Pezy Group een designbureau in Amsterdam en een filiaal in Singapore.

Ontwerpproces

Pezy Group is in staat creatieve oplossingen te bedenken en deze tot een krachtig ontwerp te ontwikkelen door onzekerheden in het ontwerpproces gestructureerd weg te nemen. Tuurlijk gaat dit wel eens gepaard met onzekerheden maar ondernemen is het nemen van niet-verzekerbaar risico en het benutten van kansen!

Pezy Group heeft daarvoor een uniek proces ontwikkeld namelijk:

From great idea to business in 5 steps

Innoveren is het creëren van nieuwe toegevoegde waarde. Nieuwe toegevoegde waarde zit in de mate van schaarste. De mate van schaarste zit in de oneindigheid aan onvervulde behoeftes en hierdoor zijn de innovatiemogelijkheden oneindig.

Om erachter te komen of jouw idee een kans van slagen heeft kan je de volgende drie vragen stellen:

  • Vervult het een behoefte?
  • Is er geld mee te verdienen?
  • Is het praktisch uitvoerbaar?

 

1. Propositie – Visie & ambitie
Ga aan de slag met je waardevolle propositie en bewijs dat het idee een behoefte vervult.

2. Prototype – Probleem & oplossing
Maak een prototype (minimum viable product) en bekijk hoe het wordt ontvangen door de potentiele consument. Zorg ervoor dat je weet wat de feedback is van de potentiele consument. Ontwikkel het product net zo lang door totdat je het perfecte prototype hebt.

3. Bewijs van een potentiele markt – Product & markt
Onderzoek de markt! Produceer een klein aantal producten en kijk hoe snel en via welk kanaal het best wordt verkocht. Belangrijk is dat je ook tijdens deze stap de feedback van de potentiele consument meeneemt in het verdere proces.

4. Opschalen – Business model
Je hebt marktonderzoek verricht dus je weet waar kansen liggen. Je kan nu een groter aantal produceren, je weet dat er markt voor het product is en via welk kanaal je kunt afzetten.

5. Great business – Product introductie
Als je alle stappen goed hebt doorlopen kan je beginnen met het verkopen van je product en natuurlijk winst maken!

Mocht je benieuwd zijn welke modellen en technieken worden gebruikt door Pezy Group bezoek dan hun website voor meer informatie: https://pezygroup.com/

Heb jij een innovatief idee en ben je op zoek naar financiering neem dan contact op met een van onze projectmanagers of neem een kijkje op de site: www.flinc.nl