Actueel

Durf te vragen: waar kan ik als innovatieve ondernemer terecht?

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 24 november 2016.

Durf te vragen: waar kan ik als innovatieve ondernemer terecht?

Durf te vragen. Ooit een populaire hashtag op twitter, een gedachtegoed dat er van uit gaat dat mensen (onbezoldigd) informatie met elkaar delen.

In de praktijk krijg ik bij Flinc veel vragen van ondernemers over intellectueel eigendom, financiering, innovatie en/of bij welke partij ze kunnen aankloppen als ze willen ontwikkelen en/of vermarkten.

Vaak kunnen we jou direct verder helpen. Al dan niet met info, een vervolgstap en/of een warme introductie in ons netwerk.

Helaas hebben we niet altijd toegevoegde waarde. Zo focust Flinc zich op de brug tussen innovatie en financiering en kan alleen voor ondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe haar dienstverlening aanbieden. Er zijn echter genoeg organisaties en initiatieven die je als ondernemer net even die benodigde stap verder  kunnen brengen.

Hieronder aandacht voor initiatieven en instanties die je verder kunnen helpen of het snijvlak van netwerk, financiering en innovatie:

Financiering

Pas je niet binnen de kaders  van financiering van de N.V. NOM en/of de dienstverlening van Flinc, maar ben je nog wel op zoek naar financiering ? Bezoek dan de Nationale Financieringswijzer  voor een overzicht van mogelijke financieringsvormen toegespitst op jouw plannen.

Bel ook eens met de Financieringsdesk van de KvK op 0800-1014. Een adviseur kan samen met jou vrijblijvend en onafhankelijk kijken welke volgende stappen je kunt nemen en waar je het beste kunt aankloppen.

Startups / inqubators

Ben je een startup en sluit je je liever aan bij een groep van ondernemers? Hier een greep uit de inqubators en (start-up)initiatieven in Noord-NL:

Drenthe:                                            TOPprogramma Drenthe & Ondernemersfabriek
Groningen:                                        Founded in Groningen
Friesland:                                          Inqubator

Brancheorganisatie

Zoek ook contact met je brancheorganisatie,  deze heeft vaak ook de ervaring, netwerk en kennis in huis om je verder te helpen.

Innoveren

Concreet bezig met (technologische) ontwikkelingen in Noord-NL? Op zoek naar partners? Klop dan eens aan bij de NOM of Technologie Centrum Noord-NL.

Ben je bezig met innoveren binnen een specifiek thema? Kijk dan eens bij de volgende initiatieven:

Watertechnologie
Zuivel 
Healthy Ageing
Region of Smart Factories
Agrifood/biobased
Food

Intellectueel eigendom

Veel ondernemers weten niet dat ze voor concrete vragen omtrent intellectueel eigendom kunnen aankloppen bij de RVO.  Zij organiseren ook bijvoorbeeld workshops op dit gebied en hebben adviseurs die samen met je kunnen zoeken in (octrooi)databanken.

Sparren

Liever hulp van een coach? Bekijk dan of een van de volgende interessant voor je is:

Ondernemer coacht ondernemer
Ondernemersklankbord

#Dtv

Vergeet ook vooral niet andere ondernemers in je netwerk, je accountant, je financieel adviseur en/of je accountmanager bij de bank te vragen naar advies, tips en trucs.

Kortom, durf te vragen als ondernemer, met #dtv kom je een stuk verder!


Arjen Schol is projectmanager bij Flinc. Flinc helpt innovatieve ondernemers in het noorden van het land aan financiering. In de praktijk heeft hij veel te maken met regelingen, subsidies, financiering van ontwikkeling en het investorready maken van ondernemer zodat ze en goed voorbereid zijn en de taal spreken van de financier. Goed is hij in financiele planning en aspecten van businessplanning. Blij wordt hij van bijdragen aan het succes van ondernemers. Er is vaak meer geld beschikbaar dan de ondernemers denken maar vaak zien zij door de bomen het bos niet meer. Daar draagt hij (onafhankelijk) bij.