Actueel

Pezy workshop, from great idea to great business in 5 steps!

Geschreven door Bob Tiel op 03 oktober 2016.

From great idea to great business in 5 steps.

Ben jij bezig met het ontwikkelen van sterk vernieuwende en innovatieve producten en/of diensten? Weet jij hoe een gerenommeerde en internationale partij als Pezy Group dit aanpakt met hun innovaties? Weet jij inmiddels alles over het 5 stappenplan tot succes? Dan was jij vast bij de Pezy workshop afgelopen dinsdag 27 september.

Was jij niet bij deze workshop? Hieronder kan jij alsnog de wijze les van Jan Hoekstra, Managing Director van Pezy Group, meekrijgen.

Wat is Pezy group?

Pezy Group is een internationaal platform voor bedrijven die productinnovaties versnellen. Elk bedrijf heeft haar eigen specifieke competenties op het gebied van productontwikkeling en productie support. Door samen te werken in multidisciplinaire teams en daarbij andere disciplines van binnen de groep in te brengen, kan elk Pezy Group bedrijf u innovatieve oplossingen bieden. Kijk voor meer informatie op http://pezygroup.com/.

Het vijf stappen plan naar een goede business

In vijf stappen een succesvolle business? Het begint bij een innovatieve propositie.

  1. Propositie

Onvervulde behoeftes zijn oneindig. Daarom zijn innovaties oneindig. Helaas zijn niet alle consumenten bereid om de prijs te betalen voor de onvervulde behoefte die het bedrijf wil hebben voor de innovatie. De moeilijkste opgave is dus om de kansen te zoeken die de volgende drie vragen met ‘ja’ beantwoorden:

  • Vervult het een behoefte?
  • Kan het winstgevend zijn voor het bedrijf?
  • Is het uitvoerbaar?

Als jouw idee de volgende drie vragen met ja kan beantwoorden heb je een goed idee. Nu nog uitvoeren!

great-idea

      2. Prototype 

Ga aan de slag met je meest waardevolle propositie en bewijs dat het idee een behoefte vervult. Maak een prototype. Een prototype is een product dat werkt en voelt als het product zoals je het uiteindelijk wilt verkopen. Maak een klein aantal verschillende prototypes van je idee en bekijk hoe het wordt ontvangen door potentiële consumenten. Neem vervolgens enquêtes af zodat je precies weet wat de kritiek is van de potentiële consument. Pas het product net zo lang aan totdat je het perfect prototype hebt.

      3. Bewijs van een potentiële markt 

Dit kan je onderzoeken door een klein aantal producten te produceren en te kijken hoe snel en via welke kanalen deze worden verkocht. Belangrijk dat de feedback van de consument wordt meegenomen in het verdere proces.

     4. Opschalen 

In stap 4 ga je een grote hoeveelheid produceren. In de vorige stappen is bewezen dat er markt voor het product is en via welke kanalen je het beste kunt verkopen. Als je alle feedback hebt meegenomen is het product precies zoals de consumenten prettig vinden.

     5. Great business

Bij de laatste stap kan je de producten gaan verkopen en winst maken. Als je alle stappen goed hebt doorlopen, is het een kwestie van hard werken en dan wordt jouw bedrijf succesvol

 pezy

Op zoek naar financiering van een innovatief idee? Neem contact op met onze projectmanagers van Flinc en neem een kijkje op de site. www.flinc.nl