Actueel

Financiering voor HUG: Primeur binnen wellness van de grond met hulp van Flinc

Geschreven door Ellen Ploeger op 10 november 2017.

Een droom. Daar liep Camilo Behage, wellnessondernemer en lichtadviseur in Drachten, al jaren mee rond. Hij zocht producenten om z’n wens te verwezenlijken. Zonder succes. Toen besloot hij zijn droom, het ontwikkelen van ‘infraroodsauna HUG’, zelf waar te maken.

HUG is een halfopen ‘cabine’, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Ze is een primeur: de eerste gerecyclede (infrarood)sauna. De HUG is daarnaast zo mooi dat zij zelfs in de woonkamer schittert. Camilo vroeg zijn zus Arlen Twaalfhoven om mee te ondernemen. Samen schakelden ze de hulp van Flinc in om het businessplan aan te scherpen en aan de benodigde financiering te komen. Camilo: ‘Projectmanager Arjen Schol werd aangestoken door ons enthousiasme en ambitie. Maar zijn doortastendheid en kritiek waren minstens zo belangrijk om investor ready te worden.’

Het is een dynamisch jaar geweest. Arlen: ‘Medio augustus is HUG B.V. opgericht. Sinds september versterkt organisatietalent Machteld Schram ons team. Half oktober is de financiering door de Rabobank en het Aanjaagfonds van de NOM rondgekomen.’ HUG B.V. brengt binnenkort HUG op de markt. Zonder bovengenoemde financiering was dit niet mogelijk geweest!

Benieuwd naar andere Flinc deelnemers, bekijk deze hier op onze website.