Actueel

Flinc aanwezig bij de Week van de Financiering op 17 februari in Assen

Arjen Schol, Flinc

Geschreven door Arjen Schol op 16 februari 2016.

Onder starters en MKB’ers is het vaak weinig bekend omtrent financieringsmogelijkheden. Een innovatieve ondernemer met een idee stapt in de eerste instantie vaak naar de bank voor financiering, wanneer dit niet lukt wordt vaak de schuld gegeven aan de crisis. Want ja, “banken financieren tegenwoordig toch niet”. Deze ondernemers hebben het gevoel dat er gebrek is aan financiering, echter is het omgekeerde het geval.

Veel kapitaal

In (Noord-)Nederland is veel kapitaal beschikbaar voor ondernemers met innovatieve ideeën. Vaak weet de ondernemer niet welk pad er bewandeld moet worden om bij deze financiering te komen. Het kapitaal is in veel verschillende vormen aanwezig, je kunt hierbij denken aan externe financiering, maar ook subsidies of andere regelingen.

Kamer van Koophandel

Van 15 tot en met 19 februari organiseert de Kamer van Koophandel de Week van de Financiering, met als doel: bewustwording creëren bij (innovatieve) ondernemers en inzicht geven in verschillende financieringsvormen en mogelijkheden. De Week van de Financiering vindt plaats op 5 locaties in Nederland.

Assen

Het Van der Valk Hotel in Assen is de gekozen locatie waar geïnteresseerden terecht kunnen met al hun vragen omtrent financiering. De bijeenkomst start om 15:30u en duurt tot 21:00u. De dagvoorzitter is Mari Carmen, presentatrice van nieuws- en sportuitzendingen bij onder andere: RTL, AT5, RTV Utrecht en RTV Noord-Holland. Gedurende de bijeenkomst interviewt zij enkele ondernemers uit de regio over hun ervaringen met financieringen. Ook kunnen bezoekers meer te weten komen over financieringsvormen waaronder: crowdfunding, fondsen en online kredietverstrekking. Dit kan onder andere op het Financieringsplein, hier staan 25 deskundigen voor jou klaar voor het geven van persoonlijk advies.

Flinc Team

Het Flinc team is woensdag aanwezig op het Financieringsplein, hier kun jij terecht voor al jouw vragen. Flinc is voorloper, wat betreft de kennis op gebied van financieringsvormen voor startende (innovatieve) ondernemers en het MKB. Het team ondersteunt innovatieve ondernemers uit Noord-Nederland met het investorready maken van hun plannen, waardoor de weg naar de juiste financiering makkelijker bewandeld kan worden. Daarnaast match Flinc je aan investeerders.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan via www.kvk.nl/financiering

We zien je graag in Assen!