Actueel

Flinc slaat brug tussen EntrD en financiering

Geschreven door Ellen Ploeger op 30 april 2018.

EntrD maakt software waarmee data geanonimiseerd of gepseudonimiseerd kunnen worden, zonder dat er wordt ingeboet aan de representativiteit van die data. Met de aanstaande nieuwe wetgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming, is de vraag naar deze tool groot. Voor Eric Hoefman en zijn compagnon Hielke de Jong genoeg reden om juist nu te willen groeien, zowel nationaal als internationaal. Maar: groeien kost geld. Flinc hielp de ondernemers daarom met het investor ready maken van hun bedrijf.
Hoefman: ‘Het traject met Flinc is ons heel goed bevallen. Ze hebben ons geholpen om al onze plannen uit ons hoofd en op papier te krijgen om zo een stevig verhaal te kunnen vertellen bij potentiële investeerders. We wisten natuurlijk wel wat we wilden, maar door het in een businessplan te gieten en hardop te sparren over het waarom, wat, waar en hoe van ons bedrijf, werd het alleen nog maar scherper. In het proces werden we gedwongen duidelijke keuzes
te maken. Bovendien keek er vanuit Flinc iemand met verstand van zaken mee, in ons geval Ellen Ploeger. Dat zorgde voor positief kritische input en constructieve, waardevolle toevoegingen. Maar bovenal een stevig plan waarmee we uiteindelijk de NOM en twee informals aan ons hebben kunnen binden.’ Inmiddels maken de heren zich dus klaar om Nederland, maar ook het buitenland, te veroveren met hun software.
EntrD trok met hun dichtgetimmerde businessplan de aandacht van het Groeifonds van de NOM. Laurens Kruize, investment manager van dit Groeifonds, hoorde voor het eerst van EntrD in een overleg met collega’s. Kruize: ‘Ik vond het direct interessant, helemaal gezien de actuele ontwikkelingen op het gebied van privacywetgeving. Mijn advies aan de ondernemers was om in te zetten op meer financiering dan dat ze in eerste instantie vroegen. De potentie in de markt vroeg om snelheid en wat mij betreft om een nog stevigere financiële basis.’
Zo geschiedde. Hoefman en de Jong pasten hun financieringsvoorstel aan en de NOM werd vanuit het Groeifonds aandeelhouder. ‘Deze ondernemers zagen goed dat ze met deze financiële basis nog sneller grote stappen konden maken. Ze kozen er vervolgens voor om ook andere aandeelhouders mee te nemen in hun ambitie. Twee informals haakten aan, allebei met hun eigen expertise. De een heeft een groot internationaal netwerk en veel buitenlandervaring, de ander juist veel ondernemerservaring en een solide netwerk binnen Nederland. Deze combinatie geeft EntrD echt een vliegende start om hun product goed te vermarkten op korte termijn. Belangrijk gezien het momentum’, aldus Kruize.