Actueel

Masterclass op 4 april ‘Een financiering of investeerder binnenhalen: de juridische aspecten van de termsheet’

Geschreven door Flinc op 05 maart 2019.

Op donderdag 4 april a.s. organiseert Flinc in samenwerking met Trip Advocaten een masterclass waarbij de juridische aspecten van de termsheet centraal staan. Deze masterclass zal plaatsvinden op donderdag 4 april van 14.00 uur tot 17.00 uur bij Trip Advocaten in Groningen.

Tijdens deze masterclass staat de juridische invalshoek van het investeren centraal; de termsheet. In de termsheet worden belangrijke (basis)afspraken vastgelegd tussen een ondernemer en de investeerder ten aanzien van de voorgenomen financiering of participatie en hun positie binnen de onderneming.

Het is onze ervaring binnen Flinc dat startups en groeibedrijven het vaak een hele uitdaging vinden om een financiering of investeerder binnen te halen. De vlag gaat dan ook uit als je een investeerder hebt gevonden die serieuze belangstelling heeft om in je bedrijf te participeren of anderszins te financieren. Maar dan begint het juridische spel: de onderhandelingen over de voorwaarden volgen en monden uiteindelijk uit in het juridisch vastleggen van de afspraken. Een veelgebruikt document aan het begin van dit proces betreft de termsheet, welk document onder de loep wordt genomen tijdens de masterclass.

Een must follow voor elke ondernemer die denkt aan een financieringstraject of daar al mee bezig is. Op deze manier willen we vanuit Flinc graag innovatieve ondernemers ondersteunen om goed voorbereid bij investeerders aan te schuiven.

Wat ga je leren?

  • Wat betekenen de veelvoorkomende ‘startup en investment termen’ nu echt?
  • Wat is een termsheet en wat is de juridische waarde van een termsheet?
  • Welke juridische documenten moeten bij een financiering in de vorm van een lening of participatie worden opgesteld en wat is de juridische en praktische relevantie van elk document?
  • Welke afspraken met een investeerder zijn gangbaar? Wat zijn de valkuilen?
  • Hoe blijf je zowel tijdens als na het financieringstraject als ondernemer in de driver’s seat?

Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan de experts. Bovendien ontmoet je mede-ondernemers die ook bezig zijn met dit onderwerp.

Over de sprekers:
Voor deze masterclass gaan wij de samenwerking aan met een expert uit de markt, te weten Trip Advocaten en Notarissen en bespreken we het proces vanuit de ondernemerskant bezien met Marc Schriemer (Tckl).

Arie Mes is als kandidaat-notaris werkzaam bij Trip Advocaten en Notarissen en is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. In zijn dagelijkse praktijk ontmoet hij zowel startups en groeibedrijven als de investeerders. Arie heeft ruime ervaring met het juridisch begeleiden van financierings- en participatietrajecten en spreekt de taal van de startups.

Marc Schriemer is al jaren ondernemer in de tech-sector en heeft ruime ervaring met transacties, investeringen en acquisities. Marc zal zijn ervaringen met termsheets delen.

Meer informatie en aanmelden