Hoe zorgen we ervoor dat innovatieve projecten in Noord-Nederland van de grond komen en dat MKB ondernemers in Groningen in staat zijn om hun groeiplannen te realiseren? Als coördinator Flinc is het mijn doelstelling om ondernemers hierbij te ondersteunen, zodat zij hun doelstelling kunnen bereiken.

Mijn naam is Ellen Ploeger. Ik ben geboren in Zuid-Holland, maar inmiddels meer dan de helft van mijn leven woonachtig in de provincie Groningen. En ik voel mij inmiddels dan ook een echte noorderling. Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond. Na mijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heb ik enige tijd gewerkt als consultant bij BDO. Daarna heb ik jarenlange ervaring opgedaan met het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken en de financiering van (startende) ondernemers en ondernemers die in zwaar weer verkeren.

Sinds mei 2016 ben ik werkzaam bij Flinc, onderdeel van de NOM. Flinc is er voor ondernemers in Noord-Nederland die het verschil willen maken. Ik versterk graag de kracht van deze ondernemers. Door ze in contact te brengen met ons (financierings)netwerk, maar ook door kritische vragen te stellen. Daardoor zijn ondernemers goed voorbereid en wordt de kans op financiering vergroot!

Naast mijn werk ben ik graag aan het sporten. Als het even kan probeer ik mijn hardloopschoenen aan te trekken en te genieten van de natuur. Daarnaast heb ik mede het initiatief genomen voor het oprichten van ons plaatselijke damesvoetbal team. Op mijn manier zet ik mij daar dan ook fanatiek voor in (ik houd niet zo van verliezen). Waar ik in de winter vooral mijn energie uit haal zijn de wintersporten. Als het even kan, bind ik graag mijn schaatsen onder. En wat ik niet graag aan het toeval over laat is de wintersport. Eén zijn met de natuur, prachtige uitzichten, gezelligheid, actief bezig zijn en vooral.. snelheid! Deze ingrediënten zorgen ervoor dat ik dus ook fanatiek wintersporter ben.

Fanatiek, gedreven, dat is ook hoe we vanuit Flinc ondernemers in beweging willen krijgen om plannen van de grond te krijgen in Noord-Nederland!