Deelnemers

Easy-Driving

Easy-Driving is een elektrisch deelauto concept voor Noord-Nederland. Easy-Driving is een concept waarbij elektrische auto’s op buurtniveau in besloten kring worden gedeeld. De auto’s zijn met behulp van een app te reserveren. Betaling vindt achteraf plaats. Easy-Driving maakt elektrisch rijden betaalbaar door auto’s te delen, en levert een flinke bijdrage aan een duurzame leefomgeving door reductie van CO2, fijnstof en geluid, vermindering van de parkeerdruk, en het zorgt voor sociale verbinding door het lokaal delen van elektrische auto’s. Easy Driving maakt zoveel mogelijk gebruik van lokaal opgewekte groene energie. Het betreft een initiatief van Autobedrijf Nienhuis uit Midwolde in samenwerking met gemeenten en energie coöperaties.

InvitesYou

InvitesYou maakt het online uitnodigen en uitgenodigd worden super makkelijk en leuk! Organiseer je een evenement en wil je eenvoudig je gasten uitnodigen met een mooie online uitnodiging? Dan is InvitesYou de oplossing. Je gasten kunnen zelf laten weten of ze komen, of zich nog even afmelden als het toch niet uitkomt. Zo heb je altijd een up-to-date gastenlijst! InvitesYou is gratis en je kan altijd een onbeperkt aantal gasten uitnodigen. Wil je meer functionaliteit zoals het kunnen aanpassen van kleuren, lettertypes of een ‘whitelabel’ uitnodiging sturen? Dan zijn de Plus features een uitkomst! Eenvoudig, snel en altijd een goede basis voor je evenement!

EasyPay

EasyPay is de app waarmee het betalen op evenementen en festivals weer een feestje wordt. EasyPay wil, het bekende, munten systeem virtueel maken door middel van een applicatie op je telefoon. EasyPay richt zich vooral op de festival branche en biedt de organisatie een geheel nieuwe infrastructuur op het gebied van betalen. Door gebruik te maken van de laatste technologieën biedt EasyPay de organisatie inzichten in verkoop gedrag, real time statistieken en druktemomenten. EasyPay is een innovatieve startup die door eenvoud de nieuwe betaalapp wil worden voor uitgaand Nederland.

Flow

Flow biedt slimme regels voor je bankrekening. Freelancers en consumenten kunnen hun bankrekeningen koppelen om zo te bepalen wat er moet gebeuren met geld dat binnenkomt op hun rekeningen. Wanneer je salaris binnenkomt stort dan €300,- op de boodschappen rekening. Of als de factuur betaald is zet dan 21% BTW apart. Flow helpt je om automatisch geld over rekeningen verdelen en zo voorbereid te zijn op de toekomst. Je kunt Flow gebruiken als budgetteringssysteem, om geld te sparen of om je salaris or factuur te verdelen zoals jij het wilt. Flow is een FinTech startup met een remote team, gevestigd in Friesland.

MonitAir

MonitAir is een startup dat een oplossing heeft voor COPD-patiënten met levensbedreigende longaanvallen en ademhalingsproblemen. Wereldwijd zijn 86 miljoen patiënten gediagnosticeerd met COPD (studie WHO) en dit aantal neemt snel toe. MonitAir is in staat om een longaanval enkele dagen van tevoren te voorspellen en adviseert de patiënt. De vooraf met de behandelend arts afgestemde maatregelen, zoals het gebruik van medicatie, specifieke ademhalingsoefeningen of het consulteren van de zorgverlener, kunnen dan in veel gevallen een escalatie van de situatie voorkomen.

EventInsight

EventInsight ontwikkelt software waarmee (netwerk)events zelf apps kunnen ontwikkelen. Deze apps zorgen voor interactie onder bezoekers (netwerkfunctie) en geeft de organisatie van een event de mogelijkheid om feedback te ontvangen van bezoekers. EventInsight staat op het punt om de techniek ook in het buitenland te verkopen.

FEPshop

FEPshop is een snelgroeiende leverancier van onderdelen en verbruiksgoederen voor de 3D-printmarkt. FEPshop verzamelt en ontwikkelt voortdurend innovatieve producten, upgrades, aanpassingen en nog veel meer voor Resin 3D-printers. FEPshop heeft een grote collectie UV-Resin op voorraad voor SLA-, DLP- en LCD 3D-printers. Daarnaast heeft FEPshop de grootste selectie FEP Film- en FEP-bladen voor 3D-printers ter wereld. FEPshop verzendt dagelijks haar producten wereldwijd. FEPshop is een “one-stop-shop” voor alles omtrent Resin 3D Printing.

Blue Current

Blue Current is totaaldienstverlener op gebied van laden van elektrische auto’s. Blue Current wil de transitie naar elektrisch rijden versnellen, door te zorgen voor toekomstvast en betaalbaar opladen. Blue Current richt zich volledig op het ontzorgen van partners met het leveren, installeren, beheren van laadpunten bij zakelijke en particuliere klanten. Blue Current verzorgt bijvoorbeeld de levering en plaatsing van laadpunten voor diverse energiebedrijven. Blue Current loopt voorop op gebied van “slim laden”, waardoor klanten met de laadpunten veel kosten kunnen besparen.

Spot On

SpotOn brengt marketing automatisering naar restaurants, hotels en retail. Het SpotOn WiFi-powered marketingplatform helpt fysieke locaties om automatisch verbindingen met bezoekers te creëren die klantenloyaliteit, -inkomsten en een verbeterde online reputatie opbouwen. Daarnaast zorgt SpotOn voor betere reviews, hogere rankings online en bespaart bedrijven veel tijd. Initiatiefnemers noemen het "Next generation WiFi marketing".

Forus

Platform Forus is een totaaloplossing in de vorm van een flexibel platform gericht op het aanvragen, toekennen en afhandelen van gemeentelijke regelingen in het publieke domein. De gebruikers (inwoners, leveranciers, validatoren en sponsoren) werken met een set van gebruiksvriendelijke websites en een mobiele app. Het systeem is device onafhankelijk en is toegankelijk via een webbrowser op een desktop, tablet en smartphone. De eerste toepassing op Platform Forus, het ‘Kindpakket’, is in de gemeente Zuidhorn geïmplementeerd. Deze toepassing is door GemeentePioniers bekroond met de juryprijs voor ‘Meest vernieuwende digitale dienstverlening’. Naast de ontwikkeling van Platform Forus richt Forus zich ook op de ontwikkeling van vernieuwende decentrale maatwerkoplossingen in het publieke domein. Hierbij ligt de nadruk op innovatieve IT en werkwijzen waarmee getracht wordt bestaande processen verrijkend te verbeteren.

TwinQels B.V.

TwinQels ontwikkelt een interactief loopbaanplatform dat medewerkers positief en blijvend stimuleert om met hun persoonlijke (loopbaan)ontwikkeling aan de slag te gaan. En waarbij werkgevers trends terugkrijgen waarop ze strategisch beleid kunnen formuleren. TwinQels is er voor werkgevers die hun medewerkers serieus nemen en voor werknemers die sturing willen geven aan hun loopbaan. TwinQels biedt daarmee handvatten en richtlijnen voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers, waarbij onderwerpen als talenten, waarden en drijfveren, gezondheid en duurzame ontwikkeling essentieel zijn.

FoodDrop B.V.

Fooddrop is een techstartup, gevestigd in Groningen. FoodDrop bezorgt op een duurzame en slimme manier de beste maaltijden van de beste restaurants uit Groningen bij consumenten thuis of op locatie. FoodDrop bezorgt uitsluitend op de fiets, beter voor het milieu en de gezondheid van haar Droppers. Naast duurzaamheid staan bij FoodDrop kwaliteit en slimme technologie voorop. De kwaliteitseisen die FoodDrop stelt zorgen voor een kwalitatief hoogstaand restaurant aanbod. Daarnaast bezorgt FoodDrop op volledig geautomatiseerde en efficiënte wijze door gebruik te maken van slimme technologieën zoals machine learning. Fooddrop wil met haar producten, service en techniek landelijk uitbreiden. Haar missie is om een gezondere en gelukkigere maatschappij te creëren door gezond eten, voor iedereen, moeiteloos en toegankelijk te maken.

SmartRanking

SmartRanking is gespecialiseerd in zoekmachine marketing, social media marketing en inbound marketing. SmartRanking realiseert herleidbare groei voor haar klanten, aan de hand van data driven marketing. Aan de hand van behaalde resultaten van een marketingactie wordt het rendement verder vergroot door te focussen op de acties die het meest opleveren.

RelieVR

RelieVR is een health-tech startup, gevestigd in Leeuwarden. RelieVR streeft ernaar om chronische pijn te verminderen zonder gebruik van medicatie of chirurgie. Zij doen dit door gebruik te maken van virtual reality-therapie. Deze therapie verandert de manier waarop mensen pijn waarnemen. Het unieke is enerzijds de inzet van pijneducatie en anderzijds het vergroten van de patiënt zijn / haar controle over de pijn om deze op lange termijn te verminderen. Door RelieVR kan een pijnkliniek meer patiënten behandelen met gelijke personeelsbezetting en zullen medicijngebruik en/of invasieve ingrepen voor chronische pijn op individueel niveau dalen. Daarnaast kunnen meer patiënten behandeld worden in lijn met huidige richtlijnen voor chronische pijn.

Green4health

Green4health is een innovatief tomaten veredelingsbedrijf, gevestigd in Winschoten. Green4health heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van (snack)tomaten waar smaak, goede bite, luxe uitstraling en kwaliteit bovenaan staan. De veredeling is erop ingericht om nieuwe rassen te ontwikkelen in samenwerking met de klant en die voldoen aan de vraag van de gewenste eigenschappen in de huidige markt. Met behulp van genetische merkertechnologie en verbeterde gewaskennis is Green4health in staat om nieuwe eigenschappen steeds beter en gerichter in te kruisen. Waar het bij reguliere veredeling gemiddeld zeven jaren duurt om een nieuw soort te ontwikkelen, is Green4health in staat om dit in twee jaar te doen.

Biosfera B.V.

Biosfera B.V. wil het voor marktpartijen lonend maken om te investeren in het bereiken van de klimaatdoelen. Technologische innovatie en andere creatieve oplossingen kunnen het milieu schoner en duurzamer maken. De baanbrekende aanpak van Biosfera maakt het eindelijk ook mogelijk om die milieu-impact te meten, te waarderen en af te rekenen. Dit kan met 'Smart Ecosystem Engineering' (SEE) en het operating system TUPIX. Biosfera is wereldwijd actief en biedt drie diensten aan: 1) consultancy diensten met Smart Ecosystem Engineering 2) het ontwikkelen en beheren van 'slimme' milieuprojecten met TUPIX 3) het ontwikkelen van educatieve programma's voor het opleiden van SEE-engineers.

Klippa app B.V.

Klippa is een technologiebedrijf uit Groningen. Klippa heeft middels de Klippa App een innovatieve propositie ontwikkeld voor het declareren en administreren van papieren bonnen. Met de Klippa App worden ondernemers en ZZP’ers in staat gesteld hun declaratieproces te digitaliseren. Door een foto te maken wordt de bon automatisch verwerkt en na uw goedkeuringen verantwoord in de boekhouding. Klippa heeft als uiteindelijke doel papieren bonnetjes te vervangen door digitale. Met de software van Digibon stelt Klippa winkeliers in staat hun kassasysteem te koppelen met hun digitale ecosysteem (open API). Na een eenvoudige software update van de kassa kunnen winkeliers hun klanten voorzien van een digitale kassabon. Deze klanten ontvangen, zonder hier iets voor te doen, een digitale kassabon in hun bankieren, declaratie of boekhoud app naar keuze. Uiteraard blijft het ook nog steeds mogelijk klanten van een papieren bon te voorzien. Tot slot heeft Klippa een product ontwikkeld voor retailers met ouderwetsere kassasystemen, de KlippaCast. De KlippaCast is een klein hardware apparaat waardoor een ouderwets kassasysteem slim wordt gemaakt. Hierdoor krijgt een retailer real-time inzicht in haar transactiegegevens en is het mogelijk verkoopgegevens uit te draaien in Excel. Klippa kijkt er naar uit het gesprek aan te gaan om hun visie en het business model toe te lichten! Klippa app B.V. is gevestigd in Groningen.

ECM Technologies

ECM Technologies B.V. is opgericht in 2003 en onderdeel van Metalmembranes.com B.V.. ECM Technologies houdt zich bezig met het elektrochemisch bewerken van buizen welke o.a. gebruikt worden voor de Olie & Gas industrie en Geothermie projecten. De Olie & Gas en Geothermie industrie is op zoek naar een motor om te kunnen boren bij hogere temperaturen (> 300 ° C) en onder extreme condities. ECM Technologies is in staat om deze motoren te produceren zonder elastomeer, waardoor boringen bij hogere temperaturen mogelijk zijn. Deze nauwkeurige bewerking van metaal kan alleen worden gerealiseerd door deze elektrochemisch te bewerken. ECM produceert nu <2 m lange motoren voor een eigen ontwikkelde en gemaakte machine voor de Olie & Gas en Geothermie industrie. ECM Technologies is op zoek naar financiering om een meer geavanceerdere machine te realiseren waardoor ECM Technologies ook in staat is om langere motoren te produceren. Op deze manier is ECM in staat om op grotere schaal te produceren en een bredere doelgroep te bedienen. ECM Technologies B.V. is gevestigd in Leeuwarden, Friesland.

Jamzone B.V.

Jamzone B.V. combineert evidence-based psychologische principes met digitale technologie en serious gaming om producten en diensten te ontwikkelen specifiek voor de mentale gezondheid; vanaf de preventie tot behandeling en terugvalpreventie. Stressjam (een product van Jamzone B.V.) is een technologische innovatie in de vorm van een virtual reality serious game die werkt met realtime biofeedback. Stressjam leert de speler een nieuwe mindset te ontwikkelen waarin stress ook gezond kan zijn. Jamzone heeft eind 2017 met Stressjam de Digital Innovation of the Year award gewonnen. Daarnaast hebben zij zich op verzoek van StartupDelta in januari 2018 gepresenteerd op techbeurs CES in Las Vegas. Jamzone is gevestigd in Leeuwarden, Friesland.

Sylphium Instruments

Sylphium Instruments houdt zich bezig met DNA detectietechnologie en spitst zich toe op de DNA- detectiemarkt voor o.a. waterkwaliteitsbeheer en voedselkwaliteitsbewaking. De qPCR apparaten die Sylphium Instruments gaat aanbieden voor DNA detectie zijn, in tegenstelling tot de qPCR machines die thans worden aangeboden, eenvoudig te bedienen en ook buiten een laboratoriumsetting inzetbaar. Daarnaast zijn de resultaten (analytische data) die de machine genereert eenvoudig te interpreteren. De machine is de snelste PCR-machine die in de markt wordt aangeboden.

Wearable Sensory System (WSS)

Wearable Sensory System (WSS) ontwikkelt lichaams-en omgevingssensoren die in kleding kunnen worden verwerkt. Het voordeel van dit systeem is dat het zowel lichaamswaarden als omgevingsfactoren (hartslag, transpiratie analyse, ademanalyse, bloeddruk, maar ook externe omgevingsfactoren, zoals luchtdruk, diverse hoeveelheden gassen en temperatuur) kan meten. Deze data wordt via een beveiligde draadloze verbinding verzonden naar een centrale post (zoals een commandocentrum) ter analyse en interpretatie. Zo ontstaat een nauwkeurig totaalbeeld van de fysieke conditie en veiligheid van de persoon in kwestie en kan, waar nodig, direct bijsturing plaatsvinden. WSS richt zich met haar systeem zowel op de zorgmarkt als op militairen en hulpverleners.

FABRIC B.V.

Bij het aannemen van een donororgaan voor transplantatie wordt door de betrokken professionals veel heen en weer getelefoneerd. Dit gebeurt vaak in de nachtelijke uren. Dit telefoneren is tijdrovend en inefficiënt. De telefoongesprekken gaan voornamelijk over het tijdstip waarop de donatieprocedure zal beginnen, de beschikbaarheid van een intensive care (IC) bed en operatiekamer (OK), het tijdstip waarop de transplantatie kan starten en de ontvanger klaar moet liggen voor de operatie, of er nog extra instrumenten nodig zijn op de OK, welk team gaat transplanteren etc. Donor Organ Transplantation System (DOTS) creëert een digitale omgeving waarmee zorgprofessionals zo optimaal mogelijk met elkaar kunnen communiceren. DOTS is een applicatie die logisch is opgebouwd en dus eenvoudig in gebruik. Alle professionals kijken realtime mee met de status van het orgaan van donatie tot transplantatie. Hiermee creëert DOTS een digitaal platform voor multidisciplinaire samenwerking. Door de digitalisering kunnen logistieke processen van verschillende transplantatiecentra bovendien makkelijker uniform worden gemaakt. DOTS is een product van Fabric B.V.

Care Watch

Care Watch is een totaalconcept dat antwoord geeft op moderne zorgvragen als ‘zorg op afstand’, ‘preventieve gezondheidszorg’ en ‘langer zelfstandig thuis blijven wonen’. Care Watch bestaat uit een multifunctionele alarmknop in de vorm van een horloge en een virtueel alarm en monitoringssysteem in de cloud. Het systeem gebruikt een private area netwerk technologie, door Care Watch ‘in house’ ontwikkeld, die betrouwbaarheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid waarborgt. In geval van nood wordt direct een spraakverbinding gemaakt met een hulpverlener. Daarnaast kunnen er een groot aantal meldingen worden weergegeven voor bijvoorbeeld medicijnalarm, wekfunctie en afspraken. Het horloge meet lichaamstemperatuur, hartslag en valbeweging. Er wordt automatisch alarm geslagen als een grenswaarde wordt overschreden.

Transit

Transit is een applicatie (Tool) die het proces van ICT Infrastructuur migraties* ondersteunt. Voorafgaand aan een softwaremigratie moet veel voorbereidend werk worden uitgevoerd. Denk daarbij aan het in kaart brengen en analyseren van grote aantallen gebruikers (bijv. >10.000) met applicaties, rechten en/of werkplekken. Problematiek bij dit soort grote trajecten is het identificeren, opdelen, managen en informeren van de te migreren combinaties en het op het juiste moment informeren van de verschillende betrokkenen. Van gebruikers tot hoger management. De tool van Transit biedt voor beide problemen een oplossing.

Wheretotest.com

Wheretotest.com offers online booking services for materials testing in Europe. It is focused on enabling accessibility of test instruments in Europe, to universities and industries around the world. Wheretotest.com will display the availability of these instruments, its compliance with ISO and ASTM test standards, price per use, location, ranking of the test lab and key indicators of credibility. Customers around the world, looking for materials testing according to standards can find high value at low price options on wheretotest.com. Customers can reserve the instruments and book the testing, instantly. User convenience is at the core of this business. We assure “click-and-test”, that is, only user activity is booking. Afterwards, wheretotest.com will arrange the logistics and send the test report directly to the customers email.

EntrD

EntrD ontwikkelt software die organisaties in staat stelt veilig en compliant met persoonsgegevens te werken. Persoonsgegevens zijn vaak nodig om bijvoorbeeld betrouwbare softwaretesten uit te kunnen voeren. Privacywetgeving verbiedt dit gebruik. De software van EntrD anonimiseert de gegevens op een slimme manier, waarna gebruik wel is toegestaan en de testresultaten betrouwbaar blijven. Daarnaast levert EntrD gegenereerde testdata op verzoek in alle mogelijke volumes. EntrD is onder meer actief in de zorgsector, waar bijvoorbeeld ziekenhuizen grote behoefte hebben aan bescherming van hun patiëntgegevens. Ook bedrijven in de IT, telecom, finance, overheid en online retail maken al gebruik van de producten en diensten van EntrD. EntrD is gevestigd in Heerenveen, Friesland.

Grip! Network

Grip! Network heeft een universeel (IoT) platform ontwikkeld dat dienstverlening, apparaten, informatie en devices met elkaar verbindt, integreert, analyseert en beheert. De volgende producten en diensten worden door de onderneming geleverd: Grip! Platform, Grip! Dashboard, Grip! App ThingsPlaza, Thingsplaza Online, Grip! Coach en maatwerkoplosssingen. Grip! Network is gevestigd in Leeuwarden, Friesland.

Ivory Studio

Ivory Studio is een SAAS totaaloplossing voor het creëren, distribueren en analyseren van interactieve video. Zij biedt een interactieve video editor, Video Management Systeem en dashboard met gebruiksstatistieken en rapportage functionaliteiten. De invoegtoepassingen (widgets) maken van de video editor een gepersonaliseerde werkomgeving. De webapplicatie geeft (B2B) gebruikers de mogelijkheid om op een unieke wijze interactieve video’s te produceren en te distribueren. De primaire doelgroepen van Ivory Studio zijn: filmmakers, creatieve bureaus, online marketeers en e-learning aanbieders. Gebruikers nemen een trial of betaalde licentie af. Ivory Studio is gevestigd in Lemmer, Friesland.

SharkMark

SharkMark helpt en faciliteert consultants met het aantrekken van nieuwe business door leads voor hen te verzamelen, door nieuwe en innovatieve producten voor hen te ontwikkelen en te vermarkten. Lean Scene Investigation is een nieuwe verbetermethode als toolset voor consultants, waarbij door middel van gamification en serious gaming het verbeterpotentieel van organisaties in kaart wordt gebracht en opgelost. SharkMark is gevestigd in Beetsterzwaag, Friesland.

Xpose

Xpose is een app die veiligheidsfeatures met sociaal live streamen combineert. Gebruikers die gebruik willen maken van de app hoeven enkel de telefoon te schudden en een menu verschijnt. Op dit menu kan de gebruiker kiezen voor panic, standby, friends, public & private Panic zorgt ervoor dat er direct beelden naar de politie, vrienden en mensen in de buurt wordt gestreamd inclusief GPS locatie. Standby nodigt vrienden uit om de gebruiker te volgen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer iemand door een donker steegje loopt of ’s avonds laat in een taxi stapt. Wanneer er iets gebeurt en de gebruiker niet meer fysiek in staat is om op de paniek knop te drukken kunnen de vrienden van de gebruiker dit doen om de politie te alarmeren. De friends knop is bedoeld om live naar vrienden te streamen zoals op Facebook Live. Public streamen spreekt voor zich en geeft de mogelijkheid tot het oprichten van populaire kanalen. Mensen kunnen zich abonneren om hun favoriete kanalen te kunnen volgen. Xpose is gevestigd in Groningen.

Skoelt

Momenteel is er een transitie gaande op basisscholen waarbij veel scholen overgaan op continuroosters. Door leerlingen wordt daarom ook geluncht op school en daar bieden basisscholen momenteel niet of nauwelijks voorzieningen voor. Skoelt is hét gezonde alternatief voor pauze- en overblijfpakketten voor basisschoolleerlingen. Via Skoelt worden leerlingen dagelijks voorzien van schoolmelk, gezonde snacks, fruit en lunch. In een overzichtelijke app staan deze producten gecategoriseerd, ook op calorieën en suikers. Door te kiezen toont de ingebouwde calculator of er voldaan wordt aan de dagelijkse behoefte en of de calorieën- en suikerlimiet niet overschreden wordt. Skoelt zorgt voor levering aan scholen en voor een speciaal voor Skoelt ontwikkeld bewaarsysteem per lokaal. Hiermee wil Skoelt op een veilige manier gemak voor ouders en bewustzijn voor gezonde voeding creëren. Skoelt is gevestigd in Veendam, Groningen.

Liv

Liv is een innovatieve app wat de POH (praktijkondersteuner huisartsenzorg) en/of huisarts in staat stelt om de patiënt / cliënt in eigen tijd aan de slag te laten gaan met zijn aandoening. Krachtgericht en ontwikkeld op basis van kennis uit de positieve psychologie en met het begrip positieve gezondheid als kapstok. Liv is gevestigd in Assen, Drenthe.

Movit Sport

Movit Sport is een online platform dat vraag en aanbod van sportfaciliteiten bij elkaar brengt. De exploitant van een sportfaciliteit krijgt een online faciliteitenadministratie tool (en op termijn een reserveringssysteemvoor leden), de consument een app en mobiele website waarop makkelijk faciliteiten te boeken zijn. Movit Sport is gevestigd in Groningen.

Valury

Valury heeft een online waarderingstool voor ondernemers en valuators ontwikkeld. Samen met een accountantskantoor ontwikkelde Leovalor een gestandaardiseerd werkproces met unieke algoritmes die het proces van waarderen enorm versnellen. Valury is gevestigd in Groningen.

HUG

De HUG is een infraroodcabine die geen cabine is. Ze is de eerste en enige infraroodlounge die gezien wil worden. Die je binnenshuis overal kunt plaatsen, je hebt alleen een stopcontact nodig. De HUG is de enige infraroodlounge die lekker is. Lekker om te zien. Om te laten zien. Om te hebben. Om elke dag in te zitten. En vooral om een heel lekker gevoel van te krijgen. HUG is gevestigd in Drachten, Friesland.

LeaseZo

Voor de consument is de markt van aanbieders van privé-lease niet meer overzichtelijk en zeker niet transparant. De consument weet wel wat hij of zij wil, maar de vraag: ‘Welke aanbieder kies ik?”, geeft veel hoofdbrekens. Steeds meer klanten oriënteren zich online, maar komen uiteindelijk toch bij de dealer terecht. Ze hebben persoonlijk advies nodig. Deze dealer probeert een zo goed mogelijke aanbieding te doen, maar gaat hierbij uit van het eigen lease product. De klant kan de aanbieding ter plekke niet vergelijken met andere aanbiedingen. LeaseZo is een website die de klant hierbij ondersteuning biedt. Het is een onafhankelijke vergelijkingssite voor privé-lease. LeaseZo vergelijkt meer dan 25 Leasemaatschappijen. LeaseZo gaat met de wensen van de klant op zoek naar de beste aanbieders. De beste prijs en looptijd en inzicht in de aanvullende voorwaarden. Op basis van deze vergelijking kan de klant een keuze maken die optimaal aansluit bij zijn of haar eigen wensen. Leasezo is gevestigd in Groningen.

KNN Bioplastic

KNN Bioplastic is able to unlock the full potential of such bioplastic resources by applying the following approach: We realize radical product innovations in collaboration with brand owners based on market demand. These innovations must include a clear added value over any conventional products available on the market. We produce biodegradable compounds which are custom made and client specific. By doing so we enable the required quality and processability for each specific bioplastic innovation. We apply our unique knowledge base of innovative biodegradable biopolymers (e.g. PHA) in order to realize the required functionality and added-value. KNN Bioplastic is located in Groningen.

Vrelax

Door Vrelax leren mensen met stress en stress-gerelateerde (psychische) klachten beter ontspannen.Vrelax is een Virtual Reality (VR) 360 graden film ontspanningstool. VRelax wordt online en via een app voor thuisgebruik beschikbaar gemaakt. Virtual Reality neemt je mee naar een andere omgeving. Je krijgt het gevoel dat je er ‘echt’ bent. VRelax laat je tot rust komen in de natuur. Je kunt bijvoorbeeld onder water zwemmen met wilde dolfijnen of een wandeling maken op een Waddeneiland. Het wordt al toegepast als ondersteuning bij de behandeling van mensen die leiden aan een ernstige vorm van depressie. Vrelax is voornemens zich te vestigen in Groningen.

Leev

LEEV Mobility houdt zich bezig met de ontwikkeling en vermarkting van innovatieve lichte elektrische voertuigen. Leev Mobility heeft de Jack ontwikkeld. Een electrische opvouwbare step-scooter, een milieuvriendelijk vervoersmiddel voor korte afstanden in de stad. Leev is voornemens zich te vestigen in provincie Friesland.

Uphill Concepts / Make My Dreams

Stel dat jij als fietsenleverancier nu al weet dat Gerard de Vries binnenkort een e bike wil aanschaffen, je kent zijn motivatie, zijn life time events en jij kunt als onderdeel van zijn crowd actief helpen die fiets snel en slim waar te maken en bij jou aan te schaffen… Loyalty is toe aan vernieuwing. Uphill Concepts biedt een uniek, state of the art platform waarmee consumenten spaardoelen waarmaken - door een mix van sparen, personal crowd funding (‘liever een bijdrage aan mijn fiets dan een boekenbon’) en loyalty, geen zegeltjes maar een bijdrage in je spaarpot. Uphill Concepts is gevestigd in Heerenveen, Friesland.

Deepgrooves

Vinyl is helemaal in. Dit heeft gezorgd voor een explosieve groei in de wereldwijde verkoop van vinyl, onder alle leeftijdsgroepen, met name bij jongeren onder de 25 jaar. Ook de artiest wenst een fysiek product te maken omdat zonder de 'visibility' van een trendy LP, de marktwaarde en muziekwaarde van een artiest niet geheel tot zijn recht komt. Het is tijd voor een ommezwaai in vinyl wereld. Het is tijd voor DEEPGROOVES, de eerste 'convenience concept' vinylperserij ter wereld! Deepgrooves is een startup uit Leeuwarden, Friesland.

JPA

Het afhalen en bezorgen van maaltijden is een enorme groeimarkt. Met een pizza-automaat bied ik de consument een snelle en lekkere maaltijd voor een betaalbare prijs. De consument kan 24/7 een pizza bestellen en daardoor kan de consument zijn eigen eetmoment kiezen. Daarnaast wordt de wachttijd vergeleken met het afhalen van een pizza bij een pizzeria tot wel 20 minuten verminderd! De consument kan binnen 4 minuten 2 verse pizza’s ontvangen uit de pizza-automaat. De pizza’s zijn in 6 stukken is gesneden en worden geserveerd met een servetje en een pepermuntje. JPA is gevestigd in Hoogezand, Groningen.

Carthemis

Carthemis is een combinatie van een papieren kaart en een app. De kaart is één vierkante meter groot en toont een conceptueel schema van het Nederlands recht. Het is een grote ‘infographic’ met een overzicht van de belangrijkste onderdelen van het recht. Met 80 symbolen of iconen zijn de onderdelen visueel van elkaar te onderscheiden. De kaart is digitaal beschikbaar in een app die 1 de kaart intelligent en innovatief ontsluit via zoomen en pannen en 2 de kaart op een op een vernieuwende manier koppelt aan content. De app draait op tablet en smartphone maar is ook in een browser beschikbaar. Carthemis is gevestigd in Loon, Drenthe.

MPL

Het verplaatsen van passagiers binnen een vliegtuig vindt wereldwijd op inefficiënte, onplezierige en werknemer onvriendelijke wijze plaats. Vanwege bovenstaande problematiek is de Mobile Passenger Liftingtool (“MPL”) ontwikkeld. De MPL is een slimme combinatie van bestaande materialen en een nieuwe ontwikkelde onderdelen. Hierbij zijn technieken uit de zeilwereld gecombineerd met ergonomische kennis, met als resultaat een demontabele tillift die passagiers door middel van horizontaal tillen eenvoudig de transfer vanuit de gangpadstoel naar hun stoel laat maken. MPL is gevestigd in Hoogezand, Groningen.

Assist Helpt

Assist Helpt is ontwikkeld omdat veel mensen het steeds zwaarder krijgen in deze chaotische en drukke maatschappij. Regelmatig worden mensen met ASS (autisme) niet of verkeerd begrepen en kan dit serieuze gevolgen hebben. Door middel van pictogrammen geeft de Assist Helpt app activiteiten gedurende de dag aan en helpt het de gebruiker door het geven van meldingen wat te doen. De app kan voor een brede doelgroep ingezet worden waarin zelfredzaamheid voorop staat. Tevens biedt deze app ondersteuning en structuur gedurende de dag. De nieuwste doorontwikkelde app heet Daymate. Assisthelpt is gevestigd in Groningen.

Produvar

Produvar is een handig ordervolgsysteem voor productiebedrijven. Een ERP-plus systeem, zeg maar. Met Produvar heeft u altijd en overal een helder overzicht van alle bedrijfsprocessen, van offerte tot factuur. U kunt efficiënt orders inplannen en zorgvuldig de voortgang van het productieproces bewaken. Het slimme, schaalbare systeem sluit aan op uw branche, uw onderneming en uw bedrijfsprocessen. Produvar is een online pakket dat in de cloud wordt geleverd als SaaS (Software as a Service). Produvar is gevestigd in Bedum, Groningen.

Timelapp

We maken de hele dag foto’s met onze smartphones, maar naar de meeste van deze foto’s kijken we nooit meer om. Zonde, vinden we bij Timelapp. Met de Timelapp app krijg je daarom super simpel iedere maand je tien leukste foto’s thuisgestuurd! Timelapp is gevestigd in Groningen.

InOn b.v.

InOn-bv wil de fysieke belasting binnen de gezondheidszorg verminderen. Hiervoor ontwikkelt InOn-bv een mover voor het verplaatsen van bedden door gebruik te maken van intuïtieve besturing en koppeling. InOn is gevestigd in Emmen, Drenthe.

Sustainable Buildings

Sustainable Buildings software helps building managers cut energy costs by up to 35% while providing the best working environment for all building users. Sustainable Buildings is gevestigd in Groningen.

WiQhit

WiQhit is software die het heel eenvoudig maakt om websites aan te passen aan het gedrag van de individuele bezoeker. Aan de website wordt een code toegevoegd, waarmee voor iedere bezoeker een profiel wordt samengesteld. Aan de hand van dit profiel en het gedrag dat iemand vertoont, wordt live de website gepersonaliseerd. Wiqhit is een startup uit Groningen.

MADD

MADDfunding heeft er inmiddels voor gezorgd dat men op de meest eenvoudige manier online goede doelen kan steunen. Gebruikers van de MADDfunding tool (plug-in) steunen gratis het gekozen goede doel, doordat de aan de gebruiker getoonde advertenties geld opleveren. Door zelf een profiel aan te maken, kiest de gebruiker ervoor wat wel en wat niet gedeeld mag worden met adverteerders. Uiteindelijk wil MADDfunding de gebruiker totale controle geven over het internetgebruik en de daaraan gekoppelde waarde. De online waarde van de gebruiker wordt op deze manier voor een groot deel gedoneerd aan een goed doel, een deel gaat naar de publisher en een klein deel gaat naar MADDfunding. MADDfunding is gevestigd in Groningen.

Belieff

Belieff streeft ernaar om iedereen warm te houden op een milieubewuste en duurzame manier. Dit doen wij door middel van unieke dekens. Als u een deken van Belieff gebruikt spaart u niet alleen hoge energiekosten uit, maar vindt u extra warmte op een verantwoorde manier. De dekens van Belieff kunnen gebruikt worden tijdens elke sport, in een dug-out langs het sportveld, op een terras van een horeca onderneming, thuis op de bank en overal waar er behoefte is aan warmte. Belieff is gevestigd in Groningen.