Ondernemers

Ben jij een gevestigde ondernemer met een innovatief idee? Of heb je een innovatief idee en start je daarom een bedrijf? En zoek je financiering? Dan kunnen wij je verder helpen!

Flinc is de financieringspartner voor innovatieve ideeën van het MKB in Groningen, Friesland en Drenthe. Wij helpen je bij de ontwikkeling van je idee en zorgen er samen met jou voor dat je plan investor ready is! Is jouw idee innovatief genoeg?

Als startende ondernemer zijn de ontwikkelingen in razend tempo gegaan. Dankzij feedback, motivatie, steun en tips van Flinc heeft dit geleid tot een prachtige samenwerking met meerdere partijen.

Karel Beuker InOn

Werkwijze

Op het moment dat je Flinc inschakelt voor hulp bij de financiering van je plan, dan doorloop je een aantal stappen. Omdat we er specifiek zijn voor de innovatieve ondernemers, toetsen de projectmanagers van Flinc eerst of je idee voldoet aan een aantal criteria. Zo kijken we of:

 • je product, dienst of idee innovatief is;
 • je de bedrijfsactiviteiten vanuit Groningen, Friesland of drenthe uitvoert;
 • jouw idee technisch, commercieel en financieel haalbaar is.
 • voldoen jij en jouw idee aan de bovenstaande criteria, dan doorloop je onderstaand stappenplan:
 1. De start

  Je hebt een innovatief idee en een plan van aanpak. Het enige dat nog mist is de financiering van dat plan.

  Input: jouw idee + een concept, mock-up, poc of prototype + een plan van aanpak om je idee door te ontwikkelen en te vermarkten.

  Output: go of no go.

 2. Ontwikkelen

  Heb je een go? Dan gaan we samenwerken! De eerste stap ligt bij jou: je werkt je idee uit tot een businessplan. In deze fase vragen we een eenmalige bijdrage van € 250,- (exclusief btw). Dit is een eigen bijdrage voor deelname aan het traject.

  Input: jouw idee + een concept, mock-up, proof of concept of prototype + je plan van aanpak.

  Output: een businessplan waarin je laat zien dat je hebt nagedacht over je product en de ontwikkeling ervan en zaken als strategie, markt, marketing, juridisch, intellectueel eigendom, team, organisatie, financiën en het tijdpad.

 3. Jouw plan investor ready

  Dit is de fase waarin de projectmanagers van Flinc onderzoeken welke financiering past bij jouw idee en je voorbereiden op het contact met een passende investeerder.

  Input: een volledig uitgewerkt businessplan + actieplan + (eventueel) een launching customer. Je bent er klaar voor!

  Output: er is een financieringsvormen gekozen en alles is voorbereid voor de ontmoeting met de potentiële financiers; van een teaser tot een investeerdersmemorandum en een pitch deck.

 4. Investeerder gezocht!

  Dit is het moment waar je naartoe hebt gewerkt: je gaat in gesprek met de mogelijke investeerders.

  Input: business plan + uitgewerkte documenten + investeerdersmemorandum.

  Output: gesprekken met financiers en investeerders en een financiering!

 5. Succes, groeien en doorgroeien

  Zoals gezegd: jouw succes is ons succes! Als het jou lukt je innovatieve plannen werkelijkheid te laten worden met behulp van een passende financiering, dan zit onze taak erop. Natuurlijk kun je altijd bij ons terecht als je even wilt sparren of voor het aanvragen van een nieuwe financiering.

De disclaimers

De projectmanagers helpen en ondersteunen je waar ze kunnen. Wel zitten er een aantal disclaimers aan het traject:

 • De projectmanagers van Flinc ondersteunen je en reiken de tools aan die je nodig hebt, maar schrijven geen businessplan voor je.
 • Flinc kan je adviseren op het gebied van subsidies en het aanvragen van regelingen, maar kan ze niet voor je indienen.
 • Hulp bij de dealstructuur en ondersteuning tijdens de onderhandelingen doen we graag voor je, maar je voert zelf de onderhandelingen uit. Een andere optie is het inschakelen van een onafhankelijk adviseur; daar kunnen we je wél bij helpen.

Doe de check

Beantwoord onderstaande vragen om erachter te komen of jij en Flinc een match zijn!

 • Ik ben een startup / mkb-ondernemer en ben gevestigd (of wil mij vestigen) in Noord-Nederland (Drenthe, Friesland of Groningen).

 • Ik heb een innovatief idee, product of dienst dat vernieuwend is voor de markt.

 • Mijn idee, product of dienst is technisch, commercieel, financieel haalbaar én schaalbaar.

 • Ik heb het juiste team om mijn idee, product of dienst te ontwikkelen en in de markt te zetten.

 • Gefeliciteerd!

  Jouw idee komt in aanmerking voor een Flinc financieringstraject. Vul je gegevens in, dan nemen de projectmanagers van Flinc binnenkort contact met je op. Zelf contact opnemen met Flinc? Bel dan naar 050 521 44 44.

Wij vragen eenmalige kosten voor deelname van € 250,-.Hiervoor krijg je professionele bedrijfskundige- en managementondersteuning afgestemd op jouw behoeften. Tevens kan je gebruik maken van het (financierings-) netwerk van Flinc. (exclusief BTW)

Heb je nog vragen?

Is er iets niet helemaal duidelijk of wil je direct contact opnemen met één van onze projectmanagers?