Maatwerk en Investor Ready Programma

Selecteer traject
Stap 1

Criteria toetsen

Voordat we je helpen bij de financiering van je groeiplannen, toetsen we je idee aan de hand van een aantal criteria. We kijken of je:

  •  een prototype hebt;
  • product, dienst of idee innovatief is;
  • de bedrijfsactiviteiten vanuit Groningen, Friesland of Drenthe uitvoert;
  • idee technisch, commercieel en financieel haalbaar is.

Voldoe je niet aan deze eisen? Geen paniek: we ondersteunen ook mkb’ers met groeiambities in de provincie Groningen.

Stap 2

Kennismaking

Tijdens deze fase willen graag persoonlijk met je kennismaken. Op basis van het kennismakingsgesprek maken we een inschatting van de potentie van je plannen.

Output: go/no go.

Stap 3

Intake

Daarna stellen we een intake op. Dit document kun je zien als een startdocument en is bedoeld om de haalbaarheid in te schatten. De intake gaat in op de organisatie, het product, de markt en de financiën. Vervolgens bespreken we de intake in het team.

Output: go/no go.

Stap 4

Documenten formaliseren

Als we overtuigd zijn van de haalbaarheid van de plannen, stellen we een overeenkomst op met de voorwaarden van het adviestraject. Dat kost je € 250,-, daarvoor krijg je 32 adviesuren.

Output: getekende overeenkomst.

Stap 5

Start project

Zodra de overeenkomst getekend is, gaat het traject van start. Je krijgt tools om het businessplan, financials en pitch deck op te stellen. Je maakt een start met het uitwerken van de plannen en tussentijds plannen we sparringsessies.

Heb je jouw plannen al in vergevorderd stadium klaar, maar wil je graag goed voorbereid aan tafel komen bij een financier? Ook dan kunnen wij je begeleiden.

Output: investor-ready businessplan.

Stap 6

Matchen met financiers

Je hebt de plannen op de orde en bent investor ready! Het traject nadert het einde, we gaan je matchen met passende financiers uit ons netwerk. We zorgen voor de juiste match tussen jou en een potentiële investeerder en brengen je in contact. Natuurlijk bieden we je de ondersteuning die je nodig hebt in de onderhandeling- en contractfase.

Output: financiering.

Stap 7

Financiering is rond

Jouw succes is ons succes! Als het jou lukt je innovatieve plannen werkelijkheid te laten worden met behulp van een passende financiering, dan zit onze taak erop. Natuurlijk kun je altijd bij ons terecht als je even wilt sparren of voor het aanvragen van een nieuwe financiering.

De gemiddelde looptijd van een adviestraject is ongeveer 6 maanden.

De eerste vier stappen van het traject kunnen in een zeer kort tijdsbestek doorlopen worden.

Een paar disclaimers

Onze projectmanagers helpen en ondersteunen je waar ze kunnen. Wel zitten er een aantal disclaimers aan het traject.

  • De projectmanagers van Flinc ondersteunen je en reiken de tools aan die je nodig hebt, maar schrijven geen businessplan voor je.
  • Flinc kan je adviseren op het gebied van subsidies en het aanvragen van regelingen, maar kan geen aanvragen voor je indienen.
  • Hulp bij de dealstructuur en ondersteuning tijdens de onderhandelingen doen we graag voor je, maar je onderhandelt zelf. Je kunt ook een onafhankelijk adviseur inschakelen, we helpen je graag die te vinden.
Stap 1

Aftrap project

Kerncijfers Flinc

In de afgelopen jaren heeft Flinc al veel ondernemers verder geholpen. Dit zijn cijfers waar we trots op zijn!

1080 ondernemers vooruitgeholpen
226 adviestrajecten doorlopen
128 bedrijven begeleid naar financiering
16.8 miljoen euro aan financiering opgehaald